Eselamu Alejkum Të nderuar vëllezër dhe motra këto duhet t'i dijë çdo musliman se si Falet Namazi. Ndoshta dikush s'i din mirë e dikush aspak, ja 1 rast për ti Msuar

Tabela e Rekateve

Prishja e namazit

Namazi prishet nese gjat faljes :

Qeshim me ze ;

Flasim diqka qe nuk ka te beje me namazin;

Ham ose pim diqka;

Ecim me teper se dy hapa;

Kollitim pa nevoj ;

Nese lexojm gabimisht ndonje pjes te Kuranit etj .

Nese kryejm ndonjerin nga keto veprime , namazi duhet perseritur ne teresi . Perveq ketyre , ne namaz nuk keshillohet shperqendrimi i shikimit , mbeshtetja e panevojsheme ne ndonje send , nxitimi ne falje etj . Duhet kupuar qe jemi duke qendruar para Allahut xh.sh.Krijuesit te gjithqkaje qe egziston ne Tokë e ne Qiej .

KOHËRAT E FALJES

1. Sabahu (Fexhr) falet në agim, prej kur fillon dallimi mes errësirës së natës dhe dritës së zbehtë të mëngjesit, dhe vazhdon deri para lindjes së diellit.

2. Dreka (Dhuhr) falet pasi që dielli lëviz prej zenitit, deri në atë pozitë kur hija e objektit fiton gjatësinë e objektit.
3. Ikindia (’Asr) falet pas mbarimit të drekës dhe vazhdon deri para perëndimit të diellit.
4. Akshami (Magrib) fillon pas perëndimit të diellit deri në errësimin e horizontit.
5. Jacia (’Isha) falet pasi që horizonti errësohet plotësisht, deri para agimit.

Datenschutzerklärung
Gratis Homepage von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!